S dotacemi se běžte vycpat!

Na serveru novinky.cz se dnes objevil další stesk, že málo čerpáme dotace. O hodinu později mi přišel email, že bych měl také začít a co nejdříve.
dotace

O dotacích racionálně a odborně Pavel Kohout (nefungují, největším příjemcem na hlavu je Řecko, největším plácem Německo). Já spíše emotivně. Dovolil jsem si panu Zezulákovi odpovědět takto:

Milý pane Zezuláku,

Dotace jsou amorální hnus a legální loupež.

Je mi celkem jedno, komu byrokrati vzali peníze (občanům EU), aby je mohl dostat někdo jiný (vybraní jedinci v ČR). Na morálnosti věci to nemění nic. Nemyslím, že natolik ryjeme držkou v blátě, abychom museli zahazovat základní principy lidského chování (nepokradeš). Daň, kterou vybereme na DPH od seniorů v Horní Lidči, přesuneme do Bruselu a z Bruselu, přes Vás do nějaké ICT firmy, za krádež považuji. To, že odevzdáme 1 Kč, aby ICT firma dostala koruny 2 na morálnosti tohoto počínání nemění zhola nic. Ano, mám obavu, že má konkurence dostane, i díky Vám, uloupené peníze a bude mít nefér výhodu. Přesto věřím, že naše firma dokáže obstát i bez dotací.

Je mi moc líto, že se něčím takovým musí někdo v této zemi zabývat. Nemohu Vám to mít osobně za zlé, účetní a dozorci v koncentračních táborech měli také rodiny, děti a něčím se živit museli.

Zvažte sám, zda děláte morální věc a zda i Vašim drobným přičiněním neposunujete celou zemi do stagnace a bídy.

S pozdravem,

Nepojmenovaný obrázek

PS: V roce 2011 SolverTech dostal od úřadu práce dotaci za zaměstnání dlouhodobě nezaměstnaného. Při podrobnějším pohledu byste zjistili, že tato dotace pokryla cca odvody (tedy daně z práce tohoto zaměstnance). Takovou dotaci, považuji spíše za daňovou úlevu, ale při dalším najímání lidí jsem ji už nikdy nevyužil (a mohl jsem).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

nineteen + 11 =