Gratulace k vyrovnání rozpočtu

Pan ministr Babiš tvrdí, že státní rozpočet v roce 2016 bude vyrovnaný, nebo přebytkový. Doufejme, že to tak dopadne a že se nepodaří vládě peníze na “sílu” utratit před koncem za cokoli, co se dá stihnout koupit.

A pokud to opravdu dopadne vyrovnaně, tak je to jedině dobře. Dokonce velmi dobře. Není pro mě ani příliš podstatné, zda za to ministr může nebo ne. Je možné že klesly investice, že se nevyčerpalo něco co se vyčerpat mělo, že výběr daní stoupá díky rostoucí ekonomice, že je to prostě naše štěstí, že navzdory plánu na schodek 60 miliard, to skončí možná i přebytkem.

Já si z toho vezmu to nejlepší co mohu. Považuji za skvělé to, že se do vědomí lidí dostane informace, že státní rozpočet může být vyrovnaný a nezboří se nám tu republika. Pomalu jsme se totiž dostávali do jakési normálnosti schodků kolem 100 miliard a bralo (a stále bere) se to jako normální stav, který je přeci všude jinde běžný. Navíc máme nízkou dluhovou službu a tak, to, že další genera zadlužujeme více a více je přeci zcela ok.

Dnešní stav (pokud vydrží) je skvělý příklad a tím pádem bude možnost zvýšit tlak na to, aby státní rozpočet zůstal vyrovnaný i v dalších letech.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

nineteen − 15 =