Vánoční dárek Tomáše Pajonka dětskému domovu

Už jste někdy potkali na ulici lamu? Někdo možná ano, ale asi neprodávala jmelí, navíc s dobrým úmyslem pomoct opuštěným dětem. Přesně tato možnost se totiž v pátek 19. prosince naskytla lidem, kteří se v odpoledních hodinách pohybovali v okolí Valašského Meziříčí.

Za vším stojí Tomáš Pajonk, místopředseda Svobodných, který se stejně jako v minulých letech rozhodl zorganizovat prodej jmelí. Společně se svou rodinou se tedy postaral o jeho sběr i vázání a zbylo jen vydat se „s kůží na trh“. Na pomoc si vzali i svého domácího mazlíčka – lamu jménem Hříbek. Ta nesloužila pouze k přepravě jmelí, ale hlavně jako atrakce pro děti. Už během cesty z Veselé měla tolik obdivovatelů, že je nestačila odhánět.

Lidé tak měli možnost si v rámci Vánočního jarmarku zakoupit jmelí a zároveň podpořit dobrou věc. Kdo se tedy odpoledne protáhl kolem kavárny Tucan u autobusového nádraží, určitě nepřehlédl lamu se jmelím na zádech. Zájemci si dokonce, kromě popíjení punče a příjemného povídání s Tomášem Pajonkem, mohli tohoto mazlíčka nakrmit nebo si s ním udělat selfíčko. A o ty nouze opravdu nebyla.

Navzdory předvánočnímu shonu byl o jmelí značný zájem a chuť udělat v předvánočním čase dobrý skutek ještě větší. Během necelých tří hodin se podařilo vybrat celkem slušnou částku, ke které Tomáš Pajonk přihodil ještě jednou tolik a vánoční dárek byl na světě.

Šek v hodnotě 5 100 Kč předal zástupkyni Dětského domova ve Valašském Meziříčí paní Mgr. Martě Camfrlové. V domově použijí finanční dar zejména na podporu volnočasových aktivit dětí a mládeže a jejich vzdělávání.

Hezký nový rok!

_MG_3307

_MG_3226

_MG_3187

_MG_3172

_DSF8685

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

14 + 17 =