Pravice ve Zlínském kraji se spojuje, ve volbách nechce přijít o hlasy

 

Rok před krajskými volbami se dosud opoziční strany ve Zlínském kraji domlouvají na společném postupu. Starostové a nezávislí budou kandidovat s hnutím ZVUK 12 a Zlínským hnutím nezávislých, TOP 09 zase zvažuje spolupráci s ODS. A lidovci už jednají o povolebním bloku proti nyní vládnoucím komunistům.

 

Lidovci už jednají o povolebním bloku proti islámu

 

Tomáš Pajonk, krajský předseda Strany svobodných občanů, by zase nejraději viděl širokou koalici všech pravicových stran.

„Zdůrazňuji: systémových stran a těch, které dělají reálnou politiku,“ řekl Pajonk.

V úvahu podle něj připadají ODS, topka, ale i Strana soukromníků České republiky, kterou podporuje senátor a majitel Synotu Ivo Valenta.

Hejtmanství vede levicová koalice ČSSD, KSČM a SPO.

Sociální demokracie, která má od roku 2008 pozici hejtmana v osobě Stanislava Mišáka, z dění na pravici nemá obavu.

„Moc to neřešíme, jsou to spíše účelové dohody. My půjdeme do voleb sami,“ uvedl předseda ČSSD v kraji Dalibor Sedláček.

Naopak lidovci už nyní jednají s dalšími opozičními stranami. „Mluvíme o možném funkčním bloku po volbách, abychom se nemuseli dívat, jak kraj vedou komunisté,“ dodal jejich šéf Jiří Stodůlka.

 

Zdroj:http://zlin.idnes.cz/dohoda-pravicovych-stran-pred-volbami-ve-zlinskem-kraji-p2t-/zlin-zpravy.aspx?c=A151020_2199710_zlin-zpravy_ras

2 replies
  1. Mirek
    Mirek says:

    Dle zdroje by bylo záhodno opravit nadpis:
    “Lidovci už jednají o povolebním bloku proti islámu” ->
    “Lidovci už jednají o povolebním bloku proti komunistům”

    Není třeba vidět ten “islám” všude 😀

    Odpovědět
  2. Sylvia
    Sylvia says:

    Argumentovat průměrnfdmi počty že1ků na učitele a srovne1vat středned školy se ze1kladnedmi může jen problematiky neanzlfd diletant. Trochu mne překvapuje, že takove9 ne1zory slyšedm od učitelů.Předevšedm autor předspěvku z 13:28opomenul skutečnost, že střednedch škol je vedce typů. Gymne1zia ještě ste1le vesměs naplňujed tředdy, pochopitelně za cenu poklesu farovně přijedmanfdch že1ků.Jenže existujed take9 umělecke9 obory, kde bfdve1 běžně ve tředde1ch pod 15, ale take9 i pod 10 že1ků.Na ze1kladke1ch většina předmětů nebfdve1 půlena na skupiny. Na odbornfdch škole1ch je tomu naopak. Nebo si snad někdo mysled, že lze efektivně vyučovat ze1klady CADu, anebo připravovat učně elektrike1ře ve skupine1ch po 30 že1cedch?Ale nened nutno střednedm škole1m ze1vidět. Středned školy nejsou jen slučove1ny, ale take9 rušeny a těm slučovanfdm jsou snižove1ny vfdkony. A na rozdedl od vesnickfdch malotředdek je nikdo zachraňovat z obecnedch rozpočtů nebude. Jinak souhlasedm s ignorantem. Na středned školy nejhubenějšed le9ta teprve přijdou. Už dnes jsou v ze1jmu faspor od zřizovatelů požadavky na slučove1ned paralelnedch tředd, pokud je v nich v součtu me9ně než 34 že1ků. Skvěle1 cesta ke “zkvalitněned” vfduky.

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

6 − 4 =