Principy u Havlovy lavičky

V Kroměříži se má postavit Havlova lavička. Dokonce první ve Zlínském kraji. [více zde]

Mnoho lidí se bude možná vztekat, anti-Havlovský sentiment je poslední dobou docela hlasitý. Mnoho lidí se bude naopak radovat, že Zlínský kraj vystoupí z temného barbarismu a ocení památku prvního prezidenta České republiky.

Můj postoj je celkem jasný. Ze státních / krajských / obecních peněz Havlovu lavičku nepodpořit. Nechat projít stejným stavebním řízením, jako projekt jakékoliv jiné soukromé osoby. Nepodpořil bych ale ani jezdeckou sochu Jana III. Sobieskeho (zachránce Vídně před Turky), Putinův batyskaf nebo Zemanův kalašnikov. Tohle všechno jsou přesně projekty, které mají vznikat za peníze těch, kdo si to přejí. Já třeba sponzorské peníze raději věnuji třeba Zlatým šípům a jiným mládežnickým organizacím, na nichž mi záleží. Někdo jiný je dá na Surikaty v ZOO Lešná a někdo na Havla.

Bohužel, byť na 100 % to dohledat nejde, tahle lavička bude nejspíš placena z peněz veřejných, Klub UNESCO, který to pořádá je natolik exkluzivním klubem, že žádné sponzory na stránkách uvedeny ani nemá, a ani možnost jim dát peníze nevidím. V minulosti peníze od státu již dostali, můžeme doufat, že tentokrát si je budou umět získat jinak než z peněz daňových poplatníků. Bohužel pro odkaz Václava Havla jsou jeho lavičky často placeny i jeho odpůrci, a to mu na krédu nepřidává.

Co na tomto ale dost pravděpodobně uvidíme, je nějaká varianta tohoto sporu:

  • Havel byl skvělý a morální!
  • Havel byl světlem České republiky v zahraničí!
  • Kremlobote!
  • Tupé hovado, nechápeš kulturu, děláme to pro Vás!
  • Havel vybombardoval Kosovo!
  • Havel rozkradl s Klausem celou zemi!
  • Havloide!
  • Nafoukaný pravdoláskaři, jdi do háje!

Vznikne další zbytečný, hloupý a k ničemu nevedoucí spor. Politicky orientovaná (a tak nemorální a nespravedlivá) veřejná propagace bude vždy rozdělovat veřejnost.

Proto podobné projekty striktně odmítám.

1 reply
  1. Daniel Masopust
    Daniel Masopust says:

    Havlovy lavičky jsou především dobrý business. Však stojí cca 300.000 Kč. Výrobní hodnota je na úrovni řádů tisíců. Je to kontroverzní stavba, která rozděluje ČR. Havel byl figurka placená ze západu. Opak Masaryka. Nechal rozbít Československo. Souhlasil s bombardováním i sankcemi proti Iráku atd. Na lidumila zapomeňte. Umělec na “baterky”. Politik k ničemu. Jednoho dne se toto “odhalí” jako jediná pravda o něm. Výsledek jeho působení je opakem toho, co sliboval. Na svobodu zapomeňte. Ale nezapomeňte, na rezervní penzijní fond, který byl za jeho prezidentování použit na výdaje spadající do státního rozpočtu. Nezapomeňme na zlodějskou privatizaci majetku státu, včetně elektráren, dolů, vodovodů a kanalizací, plynu, zdravotnictví, školství – tedy životně důležitých součástí našeho života. Nezapomeňme na NATO, jakožto zločineckou organizaci, jejímž členem jsme se díky němu stali. Nezapomeňme na statisíce bezdomovců, nezaměstnaných a rodin pod hranicí chudoby…

    Václav Havel a jeho “přátelé” i celá řada disidentů zapracovala na zbohatnutí jedinců a zchudnutí davů. Jsme otroci západní EU a to jak stát, tak jednotlivci. Zadluženost i rodin státu roste exponenciálně. Za to jsme získali vysoké úroky a armádu exekucemi zatížených, či zlikvidovaných lidí.

    V tomto státě se z občanů stalo stádo ovcí, krčící se v koutě a neschopné se bránit. Zato papaláši si vystudují vysokou za týden, či měsíc, a nikdo jim ani nevezme podvodem získaný vysokoškolský titul.

    Za to homosexuální devianti se nám polonazí a kopulující na veřejnosti prochází Prahou.

    Vašku opravdu “díky”!

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

20 − 3 =