Solidarita není, že vám někdo drží pušku u hlavy!

V úterý 29. 9. 2015 naše krajské sdružení uspořádalo ve Zlíně na náměstí Míru demonstraci proti povinným kvótám na přijetí uprchlíků.

Silové prosazení tohoto pseudořešení je nepochybně nepřijatelným zásahem do naší státní suverenity a porušením zásady subsidiarity. Nejtragičtější je ale na kvótách podle mne to, že vytvoří příkopy mezi azylanty a zdejší populací.

Obhájci kvót říkají, že jejich přijetím se stane ČR konečně solidární. To je nesmysl. Solidarita není, když vás někdo donutí někomu pomoci. Solidarita vzniká jedině v srdcích lidí!

Uprchlíci k nám přijdou nuceně. Převezou je sem v nějakých vagónech a my je zavřeme do specializovaných center. Budou nás za to pravděpodobně nenávidět. A my budeme nenávidět je. To je to „evropské řešení“.

Měli jsme v plánu ukázat na pódiu živého lva, pštrosa a ovci. Lev měl symbolizovat odvahu. Pštros pak zastupovat mnoho našich politiků, kteří vyznávají taktiku „před problémy strkat hlavu do písku“.

Pštrosa a lva se kolegům nepodařilo do zahájení demonstrace obstarat, a tak jsme přivedli jen živou ovci, která měla symbolizovat „ovčana“, tedy nesvobodného, pasivního a bezmocného občana, kterým my určitě nejsme a nechceme být. Ani té ovci tato role příliš nesedla a z pódia se snažila odejít.

Vlastně ani tolik nevadí, že lva jsme nakonec nesehnali. Lev je totiž pouhým symbolem odvahy. Odvaha je přece vlastnost pouze a výhradně lidská!

Obávám se, že nastává hodina, kdy budeme muset všichni společně projevit osobní odvahu. Je třeba překonat, přemoci strach. Teprve to je odvaha! Nesmíme být ovce ani pštrosi, ale lvi. Ocitli jsme se v krizové a kritické situaci. Nemáme na výběr! Musíme se k ní postavit čelem. Nesmíme se nechat pohltit strachem natolik, aby nás to přivedlo k druhé krajnosti nesvobody, například zavírání hranic, stavění plotů a zdí.

Chci vás informovat, že Svobodní ve Zlínském kraji, v rámci svých možností a kompetencí, chystají kroky, které nejsou nereálnými fantaziemi. Máme jasný a pevný plán, jak zabránit rozvratu našich životů a našich hodnot. Také jak ochránit naše nejbližší, kteří toho pro svou ochranu moc nemohou udělat – zejména naše děti a staré rodiče.

My, Svobodní, jsme připraveni se vší pokorou projevit politickou odvahu. To ale neznamená jít „hlavou proti zdi“. Respektujeme zásadu jednoho britského politika: „Blázni se vrhají tam, kam se andělé neodvažují vstoupit!“ Proto projevení politické odvahy musí být smysluplné. Jedině tak může mít relevantní šanci na úspěch.

Chci, abyste věděli, že já, Tomáš Pajonk, věřím, že naše řešení takové vyhlídky má. Věřím, že se o tom v nejbližších týdnech přesvědčíte!

Tomáš Pajonk

 

O demonstraci předem informoval server parlamentnilisty.cz: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Pajonk-Svobodni-Vice-skody-nez-uzitku-Ve-Zline-se-bude-demonstrovat-proti-kvotam-400913.

 

Zde můžete shlédnout videozáznam projevů Tomáše Pajonka a Miroslava Jahody:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

7 − three =