Pro co hlasoval Šulin

Tak budeme mít 30 % povinné mediální europrodukce … co dodat.

EU, Macron, Putin, Orbán, Mečiar …

V snaze přikazovat lidem co mají sledovat a číst, si navzájem tyhle partičky opravdu vůbec co nemají vyčítat. Proto si jdou verbálně po krku. Je to jedna pakáž, čerpají sílu z jedněch a těch stejných lidí. Jen u EU to části naivních ještě úplně nedošlo. EUropanství je v podstatě nacionalismus a protekcionalismus jen národem je pro jeho vzyvatele EU. (možná proto mnoho těch, co se považují za lepší lidi intuitivně tolik plivou na ten nacionalismus pro ně nižší formy (národní), zatímco nacionalismus vyšší vzývají bez problému).

Proto každý Svobodný, je jak proti politice unijního nacionalismu (EU občan lepší Brita! Ten už v partě nebude!), tak proti nacionalismu národnímu (Čech je lepší jak Němec! Všichni Rusáci jsou hnusáci!). Přirozená radost z pospolitosti / společnosti lidí, se kterými si rozumíme je IMHO úplně něco jiného a žádné regulace nepotřebuje (a v tom je zásadní rozdíl mezi vlastenectvím / radostí z rodné hroudy a nacionalismem).

V tom zobrazeném odstavci jde také vidět neskutečná arogance a lehkost mocných. Jak se v pár větách přidělá práce, regulace, vymáhání, pokut, definice, co je evropské a co to je “prominentní” … Co když film udělá Ind a Češka? 50 % na 50% ? Budeme počítat sekundoherce na plátně? Nebo nová AI formulka? Prominentní znamená, že uživatel bude mít EU filmy na vrcholu své knihovny? Nebo bude 30 % reklam (minimálně!!!) povinných na EU filmy? Jak se to bude analyzovat a dokazovat? To už si zařídí byrokrati …

Trocha dětinského humoru? Pro návrh byl kromě poslanců Šojdrové, Polčáka, Niedermayera Zdechovského (a dalších) i europoslanec Šulin. A jak něco chce Šulin v Europarlamentu, jen silné povahy dokáží hlasovat jinak.

2 replies
  1. Jirka
    Jirka says:

    “EU občan lepší Brita! Ten už v partě nebude!”
    Tento výkřik popravdě moc nechápu. Že nebudou Briti v partě si snad rozhodli oni a pokud chtějí nějakou formou v partě zůstat, tak mi nepřijde nic divného na tom, když ta parta po nich chce, aby kromě výhod přijali také povinnosti.

    Jinak souhlas. Toto nařízení je vágní, zbytečné a vůbec špatné.

    Odpovědět
    • Tomáš Pajonk
      Tomáš Pajonk says:

      Ano, Britové se rozhodli, že nebudou v partě. Parta může reagovat buď uraženě a stylem, když nechcete být v partě, tak si to vyžerte MY se s Vámi bavit nebudeme. Nebo může parta být racionální a s Británií obchodovat dále, bez větších bariér, protože obchod pomáhá i té partě.

      Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

20 − twenty =