Genderové šílenství, nebo obyčejný byznys?

Slýcháme to téměř neustále. Jeden den označí americká profesorka matematiku za rasistickou, druhý den čteme názor pro změnu zase australské “expertky“, která promlouvá všem rodičům do duše a tvrdí, že pro výměnu pleny potřebují souhlas dítěte.

V poslední době se také řeší genderové šílenství, které zachvátilo americkou skautskou organizaci pro chlapce a donutilo je přijímat také dívky.

První dva případy jsou jednoduše uchopitelné. Někdo naprosto nepodstatný, někde v jiné zemi, něco plácne. Média chtějí senzaci a tak si ji vytvoří. Bojovníci za pravdu mají další důkaz toho, že se svět řítí do záhuby, zpravodajské weby mají návštěvnost a opět vzplanou velice silné negativní emoce proti Západu, protože tohle by se u nás nestalo. I přes fundované doporučení neznámé, 14 000 kilometrů vzdálené expertky, si všichni děti přebalují, jak chtějí a matematika taky z našich, ani jiných škol na světě kvůli trapnému a naprosto zmatenému prohlášení učitelky v USA samozřejmě nezmizela. Bouře ve sklenici vody.

Ten třetí případ je ale o dost zajímavější a navíc se jedná opravdu o silné téma, které rezonuje hlavně v USA. Feministické organizace si totiž právě toto téma vybraly za modelový příklad diskriminace. Proč by měli někam být přijímáni pouze chlapci? Pro ty, kdo neznají kontext, se může celá situace zdát naprosto absurdní a to, že se nakonec chlapecká skautská organizace rozhodla pod tlakem opravdu přejmenovat a začala dívky přijímat, berou jako nezvratitelný důkaz úpadu naší společnosti.

Dovolte mi tedy kontext dodat, začneme tvrdými čísly. V USA je totiž nejen chlapecká, ale i dívčí skautská organizace.

Girl scouts of the United States of America, neboli americká skautská organizace pro dívky, má dohromady:

  • 1 800 000 nezletilých členek (2017)
  • 800 000 dospělých členek
  • Příjmy ve výši 91 milionů dolarů (rok 2015) – lokální buňky ovšem díky prodeji cookies dokázaly vygenerovat příjmy ve výši dalších 700 milionů dolarů (Girl scouts patří mezi jedny z největších prodejců cookies v USA, ročně prodají cca 200 milionů balení)

Naproti tomu Boy scouts of America mají:

  • 2 341 207 nezletilých členů (2016)
  • 950 000 dospělých členů
  • Příjmy ve výši 197 milionů dolarů (rok 2015)

Obě organizace jsou neziskovky, a i když působí de facto na stejném trhu, do tohoto roku si nijak nekonkurovaly. Před rokem, kdy ještě žádná kauza týkající se diskriminace neprobíhala, přitom dívčí organizace obvinila v otevřeném dopisu tu chlapeckou z toho, že se chystá přijímat i dívky a tím rozhodit rovnováhu na trhu se skautskými organizacemi. Boy scouts totiž přichází o členy, a ne zrovna pomalu.

Ze 3 200 218 členů v roce 2003 jich zbylo v roce 2015 pouze 2 355 193. Děti dnes zkrátka mají jiné zájmy, než chodit do skautu. Právě proto se vedení této organizace rozhodlo přijímat i dívky a zajistit si tak větší podíl na trhu.

Bylo to dlouhodobé strategické rozhodnutí, které s úpadkem Západní civilizace nemělo nic společného.

Proč tento článek vůbec píšu? Internet je plný fake news a společnost se díky tomu v poslední době neuvěřitelně polarizuje. Zastánci všech možných směrů mají ovšem selektivní vidění a vše, co podporuje jejich hypotézu, pak využívají jako legitimní argument v diskuzi. Ti největší bojovníci proti lžím nakonec sami šíří na internetu lži ze zdrojů, jejichž kredibilita spočívá hlavně ve vymezování se vůči mainstreamu.

Prosím, upozorňujme na všechny lži a nepravdy bez rozdílu. To, že upozorníte na lež Putina, z vás automaticky nedělá eurofila stejně tak, jako kritika dotací z vás nedělá automaticky obdivovatele Ruska.

Protože pokud opravdu nejsme schopní odolat informační válce, která je v plném proudu z obou stran, pak tím dáváme za pravdu všem zakazovačům a regulátorům.

Jednoduchá, dobře srozumitelná lež totiž vždy porazí složitou pravdu, pokud se nebudeme tématy zabývat do hloubky a uděláme si na všechno názor po přečtení jednoho článku, blogu, nebo snad statusu na facebooku.

Tomáš Pajonk

Předseda Svobodných a zastupitel Zlínského kraje

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

16 + twelve =