Babiše do koše?

Internetem koluje zpráva, že Babišova vláda odvolá dalšího klíčového člověka, tentokrát šéfa generálního štábu naší armády.

Zaznamenal jsem už taky pár negativních a rozhořčených reakcí, upozorňující na další čistku stávající vlády bez důvěry.

Tentokrát je v tom ale Šlechtová nevinně. Stávající náčelník generálního štábu Bečvář je v důchodovém věku, skončit měl tak jako tak v květnu a shoda na jeho nástupci je široká napříč politickým spektrem, což koneckonců prohlásila sama poslankyně za ODS Černochová.

Kritizujme Babiše za vše, za co může. Je toho fakt dost. Není potřeba si vymýšlet další věci a hystericky je pak křičet na všechny strany. Každé obvinění, které si obhájí, jenom zvyšuje jeho důvěryhodnost u lidí, kteří stále ještě uvažujou nad jeho volbou.

Tak to totiž dnes funguje. Lidé už jsou unavení z neustálých osočování a neustálých agresivních komentářů a výtek na adresu politiků.

Tak, jako spousta lidí volila Miloše Zemana z toho důvodu, že je naprosto znechutili příznivci Drahoše, spousta lidí zase volí Babiše, protože ta reálná a hodnotná kritika zapadne v balastu té neobjektivní, účelové a osobní.

Zemědelství jako vodítko

Výborným příkladem je momentální kauza ministra zemědělství, který by chtěl obchodům nařizovat, co a za kolik mají prodávat. Pokud budeme řešit to, že by to mohlo osobně pomoct Babišovi, nikdy jeho voliče na svou stranu nezískáme – jsou už proti útokům na jeho osobu zvyklí a nemá šanci je to rozházet.

Rozhodit by je ale mohl dopad této politiky na ně samotné. Centrálně řízenou ekonomiku jsme tady přece už měli a je jasné, že každý krok tímto směrem je krok k horšímu. A to je přesně naše šance. Věcné argumenty týkající se situace konkrétního voliče. Chceš dražší maso? Ne? Tak proč podporuješ ANO, které přesně toto chce zavést?

Kritizujme konkrétní činy a výstupy, ne osoby jako takové.

Tomáš Pajonk

Předseda Svobodných a zastupitel Zlínského kraje

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

9 − eight =