Nesnesitelná lehkost tvrdých twítů

Rozhodnost. Tvrdost. Dravost.

Vlastnosti, která lidé v lídrech chtějí a oprávněně. Nerozhodný šéf umí udělat ze života peklo. Nerozhodný manažer frustruje všechny, kdo čekají na jeho vyjádření. Nerozhodný náčelník nedá včas rozkaz k útoku na mamuta a kořist odejde. Je to v nás. Chceme rázné vůdce.

A když voliči něco chtějí, politici musí dělat, že takoví jsou. A pak tvoří takové twíty.

FialaAKorea

Nic proti Petrovi Fialovi, beru ho jen jako příklad.

Jaké rozhodné kroky? USA Kima vojensky odstraní?

Pokud KLDR jaderný arzenál má, tak vojenská akce proti KLDR = velká šance, že Soul bude srovnaný se zemí jadernou bombou. Pokud KLDR jaderný arzenál nemá, tak má konvenční primitivní zbraně, ale pořád bude schopna i během krátké doby zasypat Soul (je od válečné hranice několik desítek km) velkým množstvím střel a způsobit brutální škody. Ano, KLDR pak prohraje. USA, Čína a Jižní  Korea budou mít na krku desítky miliónů uprchlíků, mrtvých a zbídačenou zemi, kterou budou muset řešit. Hodně štěstí …

Pohrozíme Kimovi sankcemi?

Nemělo to zatím efekt na Kubu, Rusku, KLDR doteď. Respektive efekt to má běžní obyvatelé ztratí jakýkoliv kontakt s ostatním světem, špičky se ke svému luxusnímu zboží dostanou. Země bude ještě více hospodářsky trpět.

Poprosíme teda Kima, aby se vodíkové pumy vzdal? A Kim je uplný pitomec?

Není, tak se jí nevzdá.

Jsou situace, kdy rozhodné a tvrdé je právě přiznat pravdu. Štve nás, že Kim je pravděpodobně masový vrah a v podstatě válečný zločinec, který má jaderné zbraně? To máme hodně blbé, protože bez utrpení mnoha miliónů Korejců se to moc změnit nedá. Naštěstí pro nás je nemá důvod použít, dokud se ho “východ” či “západ” nepokusí odstranit. A tak budeme muset kousnout nespravedlnost a smířit se s ní. Můžeme leda maximálně obchod s KLDR uvolnit a doufat, že co nejvíc jejich občanů uvidí, že svět ve kterém žijí je špatně a pokusí se ho změnit.

Nehledě na to, že tenhle problém řeší stratégové, vojáci a politici, kterých se přímo týká a když moc nejsou schopni to zásadně posunout, tak my z ČR to za ně opravdu nevyřešíme.

Pokud nechceme aby naši politici psali takové nesmysly, pak to po nich přestaňme chtít. Dokud jim za rádoby tvrdost budeme tleskat, budou rádoby tvrdí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

twenty − nine =