K Prague Pride a komentáři Iva Valenty

Množí se na mě dotazy ohledně Prague Pride. Bohužel. Doufal jsem, že to tento rok už téma nebude.

Skoro se tedy omlouvám, ale nechce se mi k tomu všemu vyjadřovat individuálně, proto tento post.

1) Je to IMHO absolutně irelevantní a nepodstatné téma. To, že to pořád někdo řeší je smutné. Je tolik jiných zajímavějších, zásadnějších a přínosnějších témat. To, že si to necháme vnutit a neřešíme místo toho socialismus ve školství, zdravotnictví a důchodovou reformu, je naše vlastní blbost.

2) Homosexuálové nejsou kreatury. Ivo Valenta to tak ani nenapsal. Napsal, že se mu nelíbí průvod kreatur, navíc zaštítěný primátorkou. Nebyl jsem tam, ale na fotkách kreatury (příšery, podivnosti) zdá se byly. Zcela záměrně, lidi, kteří takové kostýmy tvoří chtějí provokovat a klidně ať provokují. Jistěže, fb post senátora Iva Valenty potěšil konzervativní voliče. Předpokládám, že záměrně. Stejně jako tuny jiných podobných postů ze všech stran. Proč se Dominik Feri na Prague Pride fotil? Protože tím chtěl potěšit zase svoje voliče, jaký je cool progresivní. Když už tedy soudíte, používejte stejný metr na všechny. Pokud vadí vyjádření preferencí průvodu, tak u všech stejně. Pokud je přijatelné vyjádření preferencí pro Prague Pride a není přijatelné vyjádření proti Prague Pride, pak se zamyslete, jak liberální jste Vy sami.

3) Proti Zlín Pride bych nic neměl, ale nedal bych takové akci ani korunu (z vlastních, krajských a žádných jiných) a nešel bych jim dělat záštitu ani nic podobného. Ideálně, by se za peníze daňových poplatníků političtí představitelé neměli co propagovat.

4) Homosexuálové jako skupina nijak moji rodinu neohrožují, opravdu tam necítím hrozbu. Až konkrétní individuální člověk (bez ohledu na kostým a orientaci) začne mou rodinu skutečně ohrožovat, budu to řešit. Doufejme, že ne hned po „valašsku“ a pantokem 😉

5) Ano, existuje homosexuální aktivismus, stejně jako mnoho jiných aktivismů (zdravím Evropské hodnoty). Je mi nesympatický, stejně cokoli co si hraje na morální arbitry a přitom se snaží bojovat za „dobro“ pomocí peněz, které skrz stát seberou jiným lidem. Do určité míry to nějak „zvládnu“, jsou zásadnější problémy. Státní podpora jakékoli sexuální orientaci by ale měla být naprosto nulová.

6) Fandím decentralizaci, takže každé město, ať si dělá pochody k čemu chce. Je pak na Pražanech, jakou chtějí mít primátorku, zvolili si ji sami. Já bych preferoval starostku, která řeší jiné věci, ale proti gustu žádný dišputát.

PS: A proč takový obrázek? Protože, když se vyprdnete na Pride nebo Anti-Pride, můžete vyrazit s dětmi, či s kamarády do skal a bude Vám fajn 😉

4 replies
      • Jan Zoidberg
        Jan Zoidberg says:

        I když to dnes může vypadat jako malování čerta na zeď, tak už tím, jaké internetové médium buduje pan Valenta pro svou prezentaci (zřejmě v naivní víře, že to zas taková hrůza přece není), přispívá svou troškou k tomu, abychom tu jednou měli stát, kde na nějaké libertariánské ideje budeme moct nadlouho zapomenout. Z toho je mi hodně smutno a vaše jistě dobrá práce v zastupitelstvu to nemůže přebít, je třeba okolo toho chodit širokým obloukem.

        Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

14 − 6 =