Zbytečná hysterie

Minulý týden se ve sněmovně řešilo lyžování Andreje Babiše, bruslení Miroslava Kalouska, přestávky v jednání a snad i suši Tomia Okamury.

Nemám rád “fanouškovské” uvažování. Černobílé myšlení. My dobří, vy pitomci. Cokoli, co udělá tým Modrý, je skvělé, cokoli, co udělá tým Azurový, je špatně. Posměšky. Komentování toho, co kdo pije a jí, co si oblékl. Jako v mateřské školce. Chápu, že opozice chtěla Andreji Babišovi vrátit jeho vlastní předvolební věty, ve kterých se podivoval, jak poslanci nemakají a sám zdá se není o tolik lepší.

Neustálé útoky na Andreje Babiše na nově vzniklých serverech ale začínají nabírat hysterické podoby.

Jeden další příklad za všechny. Časopis Respekt 2015/14 – “Zlatý důl ministra Babiše. Na podpoře biopaliv není nic kontroverzního. Až na majitele Agrofertu ve vládě.” To je opět podobné tomu, o čem jsem mluvil zde. Když podporu biopaliv odsouhlasil M.Kalousek, tak to bylo v pořádku. Teď, když podporu odhlasuje Babiš, tak v už to v pořádku není. To vám dává smysl?

Návrh je z mého úhlu pohledu buď dobrý nebo špatný. Ale dobrý návrh není najednou špatný, protože ho podal komunista a špatný návrh není dobrý, protože ho podal sám otec vlasti.

Andrej Babiš a hnutí ANO dostali mandát na 4 roky. Diskutujme nad jejich kroky věcně. Ukazujme voličům dopady politiky, kterou ANO prosazuje. Protestujme, pokud jsou nebezpečné. Ale uberme na hysterii.

I v hnutí ANO jsou lidé, kteří chtěli něco v zemi zlepšit (byť se jim to zatím velmi nedaří) a ne jen bolševičtí démoni, kteří chtějí zahubit vše dobré.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

19 − 13 =