Svobodní se zapojili do záchrany českých dětí

Svobodní uspořádali koncem minulého týdne v rámci Zlínského kraje 12 petičních akcí na podporu návratu českých dětí neprávem držených v Norsku. Lidé tak mohli svým podpisem rodině Michalákových pomoci ve všech okresních městech, tedy Zlíně, Vsetíně, Kroměříži a Uherském Hradišti a dále pak také ve Valašském Meziříčí, Otrokovicích, Holešově, Ostrožské Nové Vsi, Luhačovicích, Zádveřicích – Rakové a Zubří.

Ve Valašském Meziříčí se rozhodli petici pojmout trochu zajímavěji, aby zaujali co nejvíce občanů a kolemjdoucích. Kromě petičního stolku oslovovali lidi pomocí vlastnoručně vyrobené dopravní značky „pozor trollové“. Nechyběla ani cedule s nápisem „České děti norským trollům a čarodějnicím nenecháme!“ a norská vlajka. Podpisy zaplnily během hodiny a půl téměř celý petiční arch.

„V mém cestovním pasu je napsáno, že jeho držitel je pod ochranou České republiky. Byl bych skutečně rád, kdyby to pro pana ministra zahraničí nebyla jen prázdná fráze.“, uvedl Ing. Jan Ištvánek, předseda Zlínské krajské organizace.

Zlínskému kraji se celkově podařilo získat stovky podpisů, kterých si moc vážíme a děkujeme všem, kteří se zapojili. Pevně věříme, že jsme tímto rodině pomohli a děti se po letech vrátí tam, kam patří – k matce.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

14 + nineteen =